Tendens: Danskerne går til psykolog på nettet

Nystartet virksomhed vil give danskerne psykologhjælp på mobilen. I Sverige og USA er det allerede normalt at gå til psykolog over nettet, men udviklingen er først ved at komme til Danmark nu.

Slip for rekordlange ventetider på op til 11,5 uger og transporttid. Den slags fordele skal fremover få danskerne til at benytte online psykologhjælp frem for almindelig psykolghjælp. Det satser den nystartede virksomhed We.Care på med en løsning for online psykologhjælp, hvor man kan tale med en autoriseret psykolog over en krypteret videoforbindelse eller chatbeskeder på sin mobil, tablet eller computer.

Mange er positivt indstillede over for online psykologhjælp
Indtil videre er det dog kun 2,6 % af danskerne svarende til 120.000 danskere, der rent faktisk har fået online psykologbehandling, viser en undersøgelse fra Kantar Gallup for We.Care. Men i samme undersøgelse siger 29 % af danskerne, at de er positivt indstillet over for online psykologhjælp.

Ifølge Linisha Palm, direktør for We.Care viser det, at danskerne er parate til at tage online psykologhjælp til sig:

– Danskerne har vænnet sig til at få digital hjælp i alle andre aspekter af livet, og det giver en positiv indstilling til muligheder som online psykologhjælp. Hvis man har brug for at tale med en psykolog, hvorfor skal man så vente i ugevis på at få tid og bruge timer på transport? Hvorfor ikke bare tale over sin mobil eller computer, når behovet opstår, spørger hun.

 

Udlandet rykker: Talkspace og BetterHelp
Hvis danskerne begynder at tage online psykologbehandling til sig, vil de følge en større tendens fra udlandet. I USA er aktører som Talkspace og BetterHelp allerede blevet milliardstore virksomheder, hvor førstnævnte har mere end en million klienter, der løbende får vendt deres tanker online. I Sverige har de store afstande givetvis hjulpet til, at svenskerne hurtigt har taget virksomheder som Kry til sig, der på under et år er blevet landets største aktør inden for kognitiv terapi ifølge eget udsagn.

Danskerne har siden 2013 kunnet få psykologbehandling over nettet hos det offentlige, idet Region Syddanmark har kørt Telepsykiatrisk Center med så stor succes, at muligheden i 2018 blev udvidet til en landsdækkende løsning for borgere med angst og depression. Ved den lejlighed fortalte regionernes formand Bent Hansen, at satsningen handler om, at man kan nå flere menneskerover nettet. Og det er samme tankegang, der driver Linisha Palm til satse på online psykologhjælp:

– Der findes tusindvis af mennesker, som ikke kan få traditionel psykologhjælp, fordi deres hoveddør er en uoverkommelig barriere for dem. Vi bliver nødt til at møde danskere med stress, angst og fysiske eller mentale problemer på deres banehalvdel, og det gør vi ved at gøre det nemt og fleksibelt for dem at få psykologhjælp, siger hun.

Bag sig har We.Care private millioninvestorer, der har skudt millioner af kroner i projektet.

Nemt at komme i gang

1. Opret en konto

Opret konto og fortæl din personlige support, hvad du ønsker at snakke med din psykolog om

2. Bliv matchet med din psykolog

Vælg den pris, der passer dig. Alle vores psykologer er autoriserede, og vi sørger for, at du kommer til at tale med den rette

3. Få psykologhjælp via video og chat

Du kan nu få konsultationer, når og hvor det passer dig
Spørgsmål til We.Care?
Få personlig support